1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Schoolreis 2013

Schoolreis 2013

vrijdag 24 mei 2013

Schoolreis groep 1-2: Vossenberg

Op donderdag 23 mei was het dan eindelijk zover. Met alle leerlingen van de groepen 1-2 gingen we op schoolreis naar speelparadijs de Vossenberg. Ondanks het wat mindere weer was iedereen toch vrolijk gestemd. Rond 09.00 uur arriveerden de bussen op locatie de Keen en kon de avontuurlijke reis beginnen. Aangekomen bij de Vossenberg kregen alle klassen een vaste plaats aangewezen. Na een algemene introductie over de regels konden we dan eindelijk gaan spelen. Zo waren er een heleboel leerlingen die hun weg vonden binnen het klim- en klautertoestel met supersnelle glijbanen. De kinderen die wat rustiger van start wilden gaan konden op de bovenverdieping aan de slag met allerlei knutsel- en constructiematerialen. Vooral het timmeren was hierbij favoriet. De kinderen die niet bang waren voor een paar spatjes regen konden zelfs naar buiten om gebruik te maken van de tokkelbaan en te springen op de trampolines. Tussen de middag kregen we heerlijke frietjes met mayonaise en kipnuggets of een frikadel en ook werden we nog verrast met een heerlijk waterijsje. Na een gezellige en goedverzorgde dag reden we om

15.00 uur vanuit de Vossenberg weer terug naar Etten-Leur.

 

Schoolreis groepen 3 en 4: Dippie Doe

We vertrokken vanaf locatie de Keen. De kinderen van 11 groepen verzamelden zich bij hun juf op het plein. Om 8.45 uur liepen alle kinderen in de rij naar de gereedstaande bussen. Voor 9 uur werden we al uitgezwaaid door de achterblijvers!

Helaas kregen we al snel te maken met een flinke file, maar toen we die eenmaal gehad hadden ging het  snel. Om 11.00 uur arriveerden we bij Dippie Doe.

Alle kinderen kregen wat te drinken , even plassen… en de pret kon beginnen!

En wat hebben we genoten! Het is een heerlijk park voor kinderen van deze leeftijd. Niet zo groot en erg overzichtelijk. Er waren 2 hallen en een lange smalle tuin. Door de handige Pontus-shirtjes waren onze kinderen goed in de gaten te houden.

Na een lekkere lunch met frietjes, een snackje en drinken hadden de kinderen nog ruim de tijd om weer te spelen. Het was niet druk in het park en de kinderen hoefden amper te wachten bij de attracties.

Om 15.45 uur werden alle kinderen weer bij elkaar geroepen en kregen we nog een lekker ijsje. Drinken konden de kinderen de hele dag door krijgen.

Gelukkig verliep de terugreis zonder oponthoud. In de bus kregen we nog een zakje chips. Iets later dan verwacht waren we weer in Etten-Leur waar alle kinderen weer werden opgehaald.

Het was een heerlijke dag met lekker weer! Alle ouders die mee geweest zijn: bedankt  voor alle goede zorgen!

 

Schoolreis groepen 7 en 8: Efteling

Vrijdag 24 mei zijn de groepen 7 en 8 naar de Efteling geweest. Om kwart voor 9 moesten we op school verzamelen en om 9 uur vertrok de bus. Rond kwart voor 10 kwamen de klassen aan. Toen we er waren, rende iedereen het park in. Er waren groepjes van 5 of 6 gemaakt, daar moest je heel de dag bij blijven. Iedereen heeft wel de meeste attracties gehad, want het was niet druk in de Efteling. Het was goed te doen! Je kreeg een bonnetje waar je ergens een waterijsje kon kopen en om kwart voor 1 hadden we lunch bij Station Oost. Je kreeg een box met frietjes en een snack en wat te drinken. Daarna kon je weer verder het park in. Om kwart voor 5 vertrokken de bussen, rond kwart voor 6 waren we weer in Etten-Leur. We hebben erg geluk gehad met het weer!

Het was een leuke dag!

(Geschreven door Roxie en Lotte uit groep 8 )

Terug naar overzicht Pagina afdrukken